Written by Super User

NISSAN 350Z - Fear Factor Ασφαλώς και θα γνωρίζετε το παιχνίδι Fear Factor. Τώρα ήρθε η ώρα να γνωρίσετε και ένα «αληθινό» Fear αυτοκίνητο. Ένα Nissan 350Z, 1000 και ίππων, φορτωμένο και με νίτρα που σκορπά τον τρόμο όπου και αν κυκλοφορεί. Και ΝΑΙ βρίσκεται στην ΕΛΛΑΔΑ

 

Όταν λοιπόν με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν για το τέρας των 1000+ ίππων, τρελάθηκα. Ήθελα αμέσως να το δω και από κοντά. Έτσι και έγινε λοιπόν. Το ραντεβού μας κανονίστηκε για Τρίτη πρωί και θα πήγαινα να το παραλάβω ο ίδιος. Η συγκίνησή μου ήταν μεγάλη. Σαν κάθισα στο bucket και έβαλα μπρος, η… ανύψωση του ηθικού μου ήταν εκτός πραγματικότητας. Με το που ακουμπάς ελάχιστα το γκάζι το τέρας βρυχάται και τρέμει ολόκληρο παρακαλώντας να βάλεις την πρώτη ταχύτητα για να ξεχυθεί στο δρόμο. Δεν χρειάστηκε να με παρακαλέσει και πολύ, οπότε κούμπωσα την πρώτη και πάτησα να φύγω. Η αίσθηση άλλο πράγμα, απίστευτη. Και όλα αυτά προέρχονται από μελετημένες κινήσεις πάντα από ειδικούς.

Και έχουμε και λέμε… πρώτα υπερκυβίστηκε ο κινητήρας και έγινε 3900cc, και κατόπιν έχουμε, κρατηθείτε, σφυρήλατα πιστόνια Cosworth, σφυρίλατος στρόφαλος JUN, νέοι εκκεντροφόροι, και φυσικά μια τουρμπίνα τουρμπίνα T88. Δεν θα μπορούσε όμως η βελτίωση να παραμείνει εκεί και συνεχίστηκε με χειροποίητη πολλαπλή εισαγωγής, , χειροποίητο intercooler, αλουμινένιο ψυγείο νερού και εγκέφαλο από την HKS για να τρέξει τα νέα δεδομένα. Για τα νίτρα τι να πούμε; Δεν χρειάζεται, καταλαβαίνετε.

Σταματάει;;; Αν και δεν θες να σταματήσει με τίποτα η πτήση, ναι, σταματάει κυρίως χάρη στα 6πίστονα της Endless, ενώ για να στρίβει με όσο το δυνατό καλύτερη άνεση έχει τοποθετηθεί ανάρτηση της Zeal ρυθμιζόμενη, που κάνει άψογη δουλειά. Όμως όσα άλογα και αν είναι, ένα ηχοσύστημα είναι πάντα απαραίτητο. Γιαυτό, εδώ η Rockford έβαλε το χεράκι της και το γέμισε με ότι καλύτερο έχει, από πηγή με DVD player, 6 ηχεία που χωρίζονται 2 εμπρός, και 4 πίσω, 2 sub και 3 ενισχυτές.

Αν το δείτε ποτέ… στο δρόμο, να μας τρυπήσετε την μύτη, μιας και το συγκεκριμένο αποτελεί άλλο ένα μοντέλο από την Extreme Toys του κυρίου Κόπολα και φυσικά μπορείτε να το αποκτήσετε και εσείς, σε κλίμακα βέβαια αλλά ποτέ δεν ξέρεις, τι μπορεί να γίνει στο μέλλον

WHERE TO: Extreme Toys