Street Demons

Αυτοκίνητα - μηχανές, Events,
Happenings, Lifestyle, Συνεντεύξεις, Φωτογραφήσεις, Μουσική και πολλά άλλα...

.  .

Lifestyle

VINTAGE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - Έλληνας David Copperfield μας ανοίγει την καρδιά του, σε μια μαγική συνάντηση μαζί του!!!

 

A.K. Λοιπόν, Sankara είπαμε. Το πραγματικό σου όνομα;
S. Βασίλης Δαανϊλάκης.
Α.Κ. Και το Sankara;</p>
S. Ο Sankara ήταν Ινδός φιλόσοφος, του 7 αιώνα π.Χ. Και επειδή μου άρεσε η ανατολίτικη φιλοσοφία πάρα πολλά χρόνια, έτσι και αποφάσισα και πήρα αυτό το όνομα.
Α.Κ. Πως προέκυψε ο χώρος της μαγείας;
S. Δεν υπήρχε συγκεκριμένος λόγος, απλά με τράβηξε. Νομίζω ότι πραγματικά αποτελεί μυστήριο το πώς μπορεί να σε τραβήξει ο συγκεκριμένος χώρος. Απλά ξαφνικά ξυπνά κάτι μέσα σου και ταυτίζεσαι. Τώρα γιατί και πως μην με ρωτάς, δεν ξέρω. Κοίτα να δεις, πολύ βλέπουν ένα magic show, σε άλλους δημιουργεί μεγάλη αίσθηση, άλλους τους αφήνει αδιάφορους, άλλοι είναι δύσπιστοι, απλά εμένα με τράβηξε και ήθελα να το κάνω και να ασχοληθώ.
Α.Κ. Πρέπει να έχεις κάποιο χάρισμα για να ασχοληθείς ή αρκεί μόνο η θέληση;
S. Κοίτα κάποια πράγματα μπορεί να τα κάνει κάποιος αν ασχοληθεί, αλλά θέλει πολύ προσπάθεια. Βέβαια για να κάνεις μεγάλα πράγματα, ε πρέπει να το έχεις και στη φύση σου
Α.Κ. Για να κάνεις κάτι, πόσο χρόνο το δουλεύεις;
S. Μπορεί να πάρει 2 με 3 μήνες η όλη διαδικασία, για να τελειοποιηθεί ένα τρυκ. Εξαρτάται πάντα από το πόσο δύσκολο είναι φυσικά.
Α.Κ. Υπάρχει κάποια σχολή που θα μπορούσε να πάει κάποιος να μάθει κάποια βασικά τουλάχιστον;
S. Υπάρχει μια ακαδημία, του κυρίου Κρίστοφερ, αλλά από εκεί και πέρα η περισσότερη δουλειά γίνεται από εσένα τον ίδιο, εννοώ ότι θέλει από εσένα τον ίδιο ψάξιμο, διάβασμα, να μπορέσεις να μάθεις την φιλοσοφία των μαγικών και των illusions, γιατί το κάνεις; Δεν το κάνεις για να κοροϊδέψεις κάποιον, ούτε για να το παίξεις έξυπνος. Το κάνεις για να τους κεντρίσεις την φαντασία, το όνειρο, δηλαδή αυτά που έχει ανάγκη ο σημερινός άνθρωπος, που είναι βουτηγμένος μέσα στην καθημερινότητα, την ανία και το άγχος, και με τα μαγικά του δίνεις την δυνατότητα να ταξιδέψει, να ξεφύγει έστω και για λίγο.
Α.Κ. Πόσο καιρό ασχολείσαι με τα κόλπα;
S. Μια δεκαετία
Α.Κ. Οι ικανότητες που έχεις είναι και ένας ωραίος και έξυπνος τρόπος να ρίξεις γκόμενες. Ε;
S. Εεε, ναι είναι μερικές φορές.
Α.Κ. Έχεις κάνει ποτέ κανένα κόλπο για να εντυπωσιάσεις και να πλησιάσεις κάποια;
S. Κοίτα, να κάνεις κάτι απλά για να πλησιάσεις κάποια, ναι. Αλλά μόνο για την αρχή, να σπάσεις τον πάγο, γιατί αν συνεχίσεις συνέχεια να κάνεις κόλπα, τότε κινδυνεύεις να κολλήσει η άλλη μόνο με αυτό και όχι με εσένα τον ίδιο.
Α.Κ. Σε είδα στον Copperfield, έτυχε και ήμασταν την ίδια μέρα εκεί και μάλιστα εκεί γνωριστήκαμε και για πρώτη φορά.
S. Ναι, μοιραία γνωριμία.
Α.Κ. Πως σου φάνηκε, το όλο showq
S. Τι μπορεί να πει κανείς; Ο Copperfield είναι ο κορυφαίος του είδους, είναι ο διδάσκαλος τα τελευταία 30 χρόνια. Έχει κάνει τόσα στην καριέρα του, από 7-8 χρονών που ασχολείται, που δεν μπορείς να τον κρίνεις για το τι κάνει πάνω στην σκηνή. Εμένα προσωπικά μου άρεσε παρα πολύ, έκανε πράγματα εξωπραγματικά, όπως αυτό με την Cadillac, την εξαφάνιση των 13 ατόμων, την πρόβλεψη των αριθμών, την εξαφάνιση του ίδιου από την καμπίνα που είχε τοποθετηθεί πάνω από το κοινό. Μου άρεσε το πρόγραμμά του πάρα πολύ.
A.Κ. Αυτό τον καιρό που θα σε δούμε;
S. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος συνεχίζω με τον Γρηγόρη στο «Πολύ την Κυριακή» όπου και θα παρουσιάσω 8 επεισόδια έκπληξη καθώς και στο Νότη Σφακιανάκη.
Α.Κ. Ο Sankara δεν είναι μονος του στη σκηνή, έχει κάποιους ανθρώπους γύρω του, μια ομάδα.
S. Ναι φυσικά, έχω μια δική μου ομάδα η οποία με στηρίζει σαν τεχνική υποστήριξη και ειδικά εφε, τους ξέρεις, είναι οι Numixx. Δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο, το όνομά τους τα λέει όλα. Ακόμα έχω και την ομάδα που με βοηθάει στα κόλπα μου. Συνήθως είναι μια ομάδα από κάποια έμπιστα άτομα προς εμένα και φυσικά η παρτενέρ μου.
Α.Κ. Πως είναι το επίπεδο της μαγεία στην Ελλάδα; Και που θα ήθελες να φτάσεις;
S. Η αλήθεια είναι σκληρή. Εδώ δεν είναι ούτε τριοκλασάτη διασκέδαση, ενώ στο εξωτερικό η μαγεία θεωρείται μια πρώτης τάξης ψυχαγωγία και διασκέδαση. Και για όλα αυτά φταίει ότι δεν έχουν δώσει την παιδεία να καταλάβει ο άνθρωπος τι είναι η μαγεία. Εδώ μιλάνε  για σατανισμό και άλλα γελοία πράγματα. Το είδαμε και πρόσφατα με τον χαμό από φυλλάδια που μοιράζονταν έξω από τις παραστάσεις του Copperfield. Πράγμα όντως γελοίο, την στιγμή που βγαίνει ό άνθρωπος και λέει ότι θα δείτε τα νέα μου κόλπα. Θέλω να προσπαθήσω να κάνω να βοηθήσουν όλοι, από τους δημοσιογράφους, την τηλεόραση, τους συνάδελφούς μου, ώστε να γίνει μια πρώτου είδους διασκέδαση. Να το δούν όλοι σαν μια μορφή τέχνης, μια μορφή θεατρικής τέχνης. Άσχετα αν χρησιμοποιούμε μαύρη μαγεία και κάνουμε τελετές πριν (χα χα χα χα)
Α.Κ. Χα χα χα χα
S. Όλα τα κόλπα, για να σοβαρευτούμε λίγο, χρησιμοποιούν την ψευδαίσθηση του μαγικού. Δηλαδή εγώ με τον δικό μου τρόπο χρησιμοποιώ μια τεχνική και είναι τόσο αληθοφανείς που δεν πιστεύεις καν ότι υπάρχει ένα τρυκ σε αυτό. Είναι τόσο ωραία στημένο που απλά... το τρως. Ξεχνάς ότι είναι τρυκ και λες, ουάου απίστευτο. Και το πιο σημαντικό από όλα ότι όταν πηγαίνεις και αποκαλύπτεις κάτι, όπως έγινε τώρα με τον Χαρδαβέλα, κάνουν κακή μορφή διαφήμισης και στην ουσία δεν κάνουν κακό στον μάγο, αυτός άλλωστε ξέρει πως γίνεται, απλά κάνεις κακό στον θεατή γιατί του χαλάς το όνειρο, την φαντασία. Όλος ο κόσμος ξέρει ότι κάτι υπάρχει από πίσω από όλα τα κόλπα, όταν όμως πας του τα εξηγήσεις τον ξενερώνεις και όπως προείπα του χαλάς την φαντασία. Τα μαγικά έχουν σκοπό ακριβώς να καλλιεργήσουνε και να ερεθίσουνε όχι το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου, αλλά το δεξί που ασχολείται με την φαντασία, το όνειρο.
Α.Κ. Ο Θέμος Αναστασιάδης κάποτε είχε βγάλει ένα video που και καλά κάποιο κόλπο σου ήταν μοντάζ, τι έχεις να πεις γι αυτό;
S. Ξέρω, μιλάς για το «θαμμένος ζωντανός». Κοίτα να δεις ότι κάνω στο Γρηγόρη και το Πολύ την Κυριακή είναι πάντα ζωντανό και δεν μπορεί να γίνει κάποιο μοντάζ. Το συγκεκριμένο κόλπο ήταν το μοναδικό που δεν μπορούσα να έχω κοινό για λόγους ασφάλειας, μιας και το μέρος που πραγματοποιήθηκε το κόλπο αυτό, δεν πληρούσε ούτε τους στοιχειώδεις κανόνες2 ασφάλειας. Και από το να έχουμε κανένα πρόβλημα έτσι δεν είχαμε ζωντανό κοινό εκεί. Όμως από την επόμενη φορά, σε κάθε τηλεοπτικό που θα κάνω, θα υπάρχει μια κενή θέση για τον Θέμο και θα τον περιμένω να έρχεται. Και αν δεν είναι την επόμενη φορά θα έχω πάνω μια κότα. Έτσι δεν θα μπορεί να πει τίποτα γιατί θα είναι παρόν
Α.Κ. Ποιον θα ήθελες να εξαφανίσεις;
S. Μμμμμμ, πολύ δύσκολο, μμμμ, μάλλον τον Βενιζέλο ή τον Πάγκαλο.
Α.Κ. Ξέρεις πόσο πανί θα ήθελες για να τους σκεπάσεις, άσε ασύμφορο το βρίσκω.
S. Και όμως θα τρελαινόντουσαν όλοι, θα λέγανε που πήγε όλος αυτό ο όγκος.
Α.Κ Πιο εύκολα εξαφανίζεις την Ακρόπολη.
S. Τώρα πάτησες στο αδύνατό μου σημείο, μιας και το όνειρό μου είναι να καταφέρω κάποτε να εξαφανίσω την Ακρόπολη. Το οποίο σίγουρα θα αποτελέσει ένα παγκόσμιο show. Το ίδιο ήθελε και ο Copperfield να κάνει, και μάλιστα η διαφήμιση που θα γίνει στην χώρα μας θα είναι εκπληκτική. Γιατί πρόκειται για ένα μνημείο πασίγνωστο ανά τον κόσμο. Όπως άκρως εντυπωσιακό θα ήταν να εμφανίσω την Ατλαντίδα ας πούμε.
Α.Κ. Άσε Sankara, αυτή μόνο ο Λιακόπουλος μπορεί να την εμφανίσει. Όταν φτάσει μετά από χρόνια και αποσυρθείς, τι θα ήθελες να κάνεις; Θα δίδασκες άλλους νεότερους;
S. Ναι, ναι φυσικά, έχω ένα μακρινό σχέδιο αλλά ακόμα είναι πολύ μακρινό.
Α.Κ. Λοιπόν φίλε Βασίλη σε ευχαριστούμε πάρα πολύ που ήσουν μαζί μας αλλά ήρθε η ώρα να εξαφανιστούμε από εδώ, δε νομίζεις;
S. Αλέξανδρε και εγώ σε ευχαριστώ και όντως έχεις δίκιο, ήρθε η ώρα να την κάνουμε. Οπότε, 1-2-3 τσούπ!!!

 


---------------------------------------------------------------------
Υπέυθυνος παραγωγής: Αλέξανδρος Κρεμέζης
Special Thanks to: NUMIXX
Place: Wild Indigo café
Café - Martini bar
Γρηγ. Γυφτοπούλου 6 (πρώην Μεσολογγίου) Χαλάνδρι.

Copyright © 2024, Street Demons. All Rights Reserved.

Design by: DiabloDesign.eu