Street Demons

Αυτοκίνητα - μηχανές, Events,
Happenings, Lifestyle, Συνεντεύξεις, Φωτογραφήσεις, Μουσική και πολλά άλλα...

.  .

Lifestyle

VINTAGE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - Με αφορμή τον ντόρο που έχει κάνει η... «πίπα της ειρήνης», το γνωστό σε όλους τραγούδι του Μιχάλη Εμιρλή αποφασίσαμε να τον συναντήσουμε, να μιλήσουμε μαζί του και να δούμε τι σόι άνθρωπος είναι. Ο Μιχάλης είναι απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου, τραγουδοποιός, μουσικός και στιχουργός. Προσγειωμένος και ανοιχτόκαρδος καιτο μόνο σίγουρο είναι ότι έχει όλο το μέλλον μπροστά του

 

Α.Κ. Καλησπέρα Μιχάλη, καλώς ήρθες στην παρέα μας.
Μ.Ε. Καλώς σας βρήκα.
Α.Κ. Θα μας παρουσιαστείς;
Μ.Ε. Πολύ ευχαρίστως. Λοιπόν, ονομάζομαι Μιχάλης Εμιρλής, είμαι 26 χρονών, βέρος Θεσσαλονικιός, που στα 18 μου ήρθα στην Αθήνα, όπου πέρασα στις πολιτικές επιστήμες στην Πάντειο όπου και τελείωσα και κατόπιν έστειλα ένα demo σε διάφορες δισκογραφικές εταιρείες με δικά μου τραγούδια και περίμενα να δω τι θα συμβεί. Εκεί λοιπόν μπαίνει στην ζωή μου η Legend, η οποία με πήρε τηλέφωνο και έπειτα από μια σειρά συζητήσεων αποφασίσαμε να συνεργαστούμε και έτσι να ξεκινήσει η επαγγελματική μου ας πούμε καριέρα στο τραγούδι.
Α.Κ. Τι μουσικά ερεθίσματα και τι πρότυπα είχες, που σε έσπρωξαν στην μουσική;
Μ.Ε. Από ελληνικά άκουγα Σαββόπουλο, Παπάζογλου, Δελιβοριά, Γερμανό. Πάντα έδινα σημασία στο στίχο και οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες είχαν να μου πουν κάτι. Τώρα από πλευράς ξένης μουσικής συνήθως άκουγα Rolling Stones, Beatles και γενικότερα μουσική του '60. Μια δεκαετία που αποτέλεσε την καλύτερη στο χώρο της rock μουσικής.
Α.Κ. Πώς έφτασες στην κυκλοφορία του πρώτου σου ;
M.E. Όπως προείπα, μετά την αποστολή του demo μου, με πίστεψε η Legend, και ειδικότερα η Έφη Κανελλοπούλου, που ήταν και η πρώτη που μου μίλησε από την εταιρεία και με την στήριξη σαφώς του κυρίου Γιαννήκου, βγάλαμε το πρώτο μας cd. Ο παραγωγός ήταν ο Πρύτανης από τα Ημίζ, ενώ τα τραγούδια που υπάρχουν γράφτηκαν μέσα σε μια χρονική διάρκεια 5-6 χρόνων, μέσα στα φοιτητικά μου χρόνια, και πρόκειται ας πούμε για μια αυτοβιογραφία.
Α.Κ. Ποια είναι τα «συμπτώματα του έρωτα»;
Μ.Ε. Μμμμ, τα συμπτώματα έχουν να κάνουν με έλλειψη, όπως λέει και στο στίχο του ομώνυμου τραγουδιού μου, βλέμμα στο άπειρο, συνεχόμενα τσιγάρα και γενικά είσαι συνέχεια στον κόσμο σου που λένε.</p>
Α.Κ. Εσύ τα έχεις αυτά τα συμπτώματα τώρα;
Μ.Ε. Τώρα όχι, τώρα είμαι ελεύθερος και... ωραίος που λένε.
Α.Κ. Τι είναι για εσένα η μουσική;
Μ.Ε. Η μουσική για εμένα πάνω από όλα είναι αγάπη, τρόπος έκφρασης, τρόπος ζωής, είναι ένα πιο σημαντικά πράγματα της ζω
Α.Κ. Τώρα κάτι κλασσικό, ποιο είναι το αγαπημένο σου κομμάτι μέσα από το cd; Και ξέρω βέβαια ότι θα μου πεις ότι δεν μπορώ να διαλέξω, όλα τα αγαπάω κλπ. αλλά αν μπορούσες να διαλέξεις ένα; Ποιο θα ήταν αυτό;
Μ.Ε. Κοίτα να δεις Αλέξανδρε, καταρχήν είναι αλήθεια ότι δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο έτσι απλά, αλλά ανάλογα με την εποχή έχω και άλλο. Υπήρξε περίοδος που το «ΖΩ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΖΗΣΩ» για μένα ήταν ένα κομμάτι το οποίο είχε να μου πει πολλά πράγματα, γιαυτό κιόλας αποφάσισα να το κάνω και τον τίτλο του cd. Αυτή τη περίοδο, το κομμάτι που μου αρέσει περισσότερο να λέω στα live μου είναι το «βλέπω το τέλος να πλησιάζει».
Α.Κ. Γνωστό το cd έγινε κυρίως από το τραγούδι «η πίπα της ειρήνη», το ξέρεις ότι το συγκεκριμένο τραγούδι έχει γίνει και σύνθημα σε ποδοσφαιρικά γήπεδα; Για παράδειγμα οι οπαδοί της ΑΕΚ και κυρίως η Original 21, έχει αλλάξει λίγο τους στίχους σε κάποιο σημείο, αλλά το υπόλοιπο παραμένει όπως η μουσική ας πούμε. Αυτό τι λέει για εσένα;
Μ.Ε. Κοίτα αυτό το ξέρω, όπως και ότι και άλλων ομάδων οπαδοί το έχουν κάνει και δεν σου κρύβω ότι με χαροποιεί ιδιαίτερα, γιατί δείχνει αν μη τι άλλο ότι στον κόσμο αρέσει και για να φτάσει να γίνει μέχρι και σύνθημα ο κόσμος το έχει γαπήσει και το ξέρει.
Α.Κ. Πως ήταν η συνεργασία σου με τον Πρύτανη;
Μ.Ε. Κοίτα επειδή ο Πρύτανης είναι ένας άνθρωπος ας το πούμε «χαλαρός» και εγώ Θεσσαλονικιός οπότε αυτά όλα δένουν μαζί, μου έβγαζε πολύ από το άγχος που είχα σαν πρωτοεμφανιζόμενος. Και φυσικά δεν πρόκειτω μόνο για μια επαγγελματική συνεργασία, μιας και με τον Κώστα κάνουμε και παρέα και αυτό είναι κάτι που συνηθίζω σε ‘ότι έχει να κάνει με τους συνεργάτες μου. Προσπαθώ να επιλέγω ανθρώπους που να μπορώ μετά να κάνω και παρέα πλην του επαγγελματικού μέρους, στο οποίο βέβαια είμαι απαιτητικός.
Α.Κ. Στο χώρο τι σε φοβίζει περισσότερο;
Μ.Ε. Αυτός ο χώρος γενικά είναι ένας χώρο που πρέπει συνεχώς να αποδεικνύεις στον εαυτό σου ότι μπορείς να κάνεις πράγματα αλλά το ίδιο να το κάνεις και στους γύρω σου. Αυτή είναι η φύση του επαγγέλματος.
Α.Κ. Θέλω να μου 5 πράγματα που σε χαρακτηρίζουν, είτε θετικά, είτε αρνητικά.
Μ,Ε,  Είμαι αισιόδοξος, πάντα συγκρατημένα όμως. Ακόμα είμαι πολύ ακατάστατος (χα χα), φιλόδοξος, εργατικός γιατί μόνο με την φιλοδοξία δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, και πέμπτο πεισματάρης πάντα σε ότι αφορά την δουλειά μου.
Α.Κ. Ο Μιχάλης Εμιρλής με τι άλλο ασχολείται εκτός από την μουσική, τον ελεύθερό του χρόνο;
Μ.Ε. Αγαπώ πολύ τον αθλητισμό, πολύ συχνά παίζω και μπάλα και μπάσκετ, πάω θέατρο, σινεμά και γενικά ότι κάνει όλος ο κόσμος.
Α.Κ. Πόσο εύκολα μπορεί να σε πλησιάσει κάποιος;
Μ.Ε. Εννοείται, φυσικά. Γενικά είμαι άνθρωπος πολύ δεκτικός και απλός, μα πάνω από όλα κοινωνικός.
Α.Κ. Θα μας πεις τι σχέση σου με τα αυτοκίνητα; Καταρχήν είσαι αυτοκινητόβιος ή μηχανόβιος;
Μ.Ε. Περισσότερο είμαι του αυτοκινήτου. Μηχανή δεν οδηγάω, αλλά μην νομίζεις τίποτα το extreme. Απλά γουστάρω να οδηγώ, να κάνω ταξίδια κυρίως. Ενώ μου αρέσει πάρα πολύ να παρακολουθώ F1 καθώς και άλλους αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Α.Κ. Θα μου πεις τα σχέδια σου για το μέλλον; Και τι κάνεις αυτή τη στιγμή;
Μ.Ε. Βασικά αυτή τη στιγμή είμαστε με την Δέσποινα Ολυμπίου και κάνουμε την χειμερινή μας περιοδεία. Ξεκινήσαμε από την Καλαμάτα και ελπίζουμε να πάμε όπου είναι δυνατό. Θέλουμε να γνωρίσει ο κόσμος της περιφέρειας, μιας και δεν έχει την ευκολία να βλέπει κάποιους καλλιτέχνες όποτε θέλει. Επίσης αυτή τη περίοδο είμαι σε αναζήτηση του υλικού μου, ώστε να μπω στο studio και να ηχογραφήσω την δεύτερη μου δουλειά, η οποία πρέπει να είναι ακόμα καλύτερη από την πρώτη, μιας και ο δεύτερος δίσκος συνήθως είναι και αυτός που θα πείσει τον κόσμο αν όντως αξίζω και θα με εδραιώσει στις καρδιές του. Απλά όλα γίνονται χωρίς βιασύνη, με προσεκτικές κινήσεις και πιστεύω ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά.
Α.Κ. Μιχάλη μου σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για το χρόνο που μας διέθεσες και ελπίζω να πέρασες μαζί μας καλά.
Μ.Ε. Σας ευχαριστώ και εγώ και σας εύχομαι να πάτε ακόμα καλύτερα σε ότι κάνετε.


----------------------------------------------------------------
<p>Υπεύθυνος Παραγωγής: Αλέξανδρος Κρεμέζης
<p>Place: «Το σπίτι του Παύλου» 6942905787 - 2105720956

Copyright © 2023, Street Demons. All Rights Reserved.

Design by: DiabloDesign.eu