Πολυμέτωπη επίθεση ετοιμάζει η DS, εστιάζοντας -που αλλού;- στα SUV. Ντεμπούτο θα γίνει του χρόνου με ένα μεσαίο crossover και θα ακολουθήσει η «περιπετειώδης» εκδοχή του DS 3. Δείτε τι ετοιμάζουν οι Γάλλοι σε όλες τις κατηγορίες, αλλά και πώς αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις των «πράσινων» οχημάτων.

Η DS Automobiles ετοιμάζει για το 2017, ένα νέο premium SUV μεσαίων διαστάσεων, το οποίο θα τα βάλει με τα Mercedes-Benz GLC, BMW X3 και Audi Q5. Το παραπάνω επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της PSA Ευρώπης, Maxime Picat, προσθέτοντας παράλληλα πως το εν λόγω μοντέλο θα είναι το πρώτο από μία σειρά οχημάτων που ετοιμάζει η γαλλική εταιρεία.

 

Θα ακολουθήσει το 2018 ένα crossover με βάση το νέο DS 3, το οποίο θα αντλήσει έμπνευση από το πρωτότυπο Wild Rubis Concept, που είχαμε δει τρία χρόνια πριν στην έκθεση της Σαγκάης. Επιπλέον, η DS θέλει να γίνει από το 2019 και μετά, η πρώτη εταιρεία του PSA Group, που θα αποκτήσει μοντέλο με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Αντίθετα, όμως, με ό,τι κάνει ο ανταγωνισμός που προσφέρει συγκεκριμένα ηλεκτρικά μοντέλα, οι Γάλλοι θα επιτρέπουν στους πελάτες τους να επιλέγουν ανάμεσα σε διαφορετικές πηγές κίνησης.

 

Ο κος Picat είπε σχετικά: «Θα έχουμε plug-in hybrid μοντέλα στις μεγαλύτερες κατηγορίες και ηλεκτρικά στις μικρότερες. Δεν θα υπάρχει μοντέλο αποκλειστικά υβριδικό ή ηλεκτρικό. Πάντα θα υπάρχουν επιλογές.». Αυτό σημαίνει πως το μεσαίο SUV της DS θα είναι και υβριδικό, ενώ το μικρότερο με βάση το DS 3, θα έχει και ηλεκτρική εκδοχή.

 

Κατά τα λοιπά, η εταιρεία ετοιμάζει για τα τέλη του 2017 τη νέα γενιά του DS 3. To νέο DS 4 προγραμματίζεται για το 2019 και θα έχει σχεδιαστικούς δεσμούς με το Divine Concept του 2014. Στο τέλος της δεκαετίας θα εμφανιστεί το Luxury GT και θα απευθύνεται κυρίως στην κινέζικη αγορά, ενώ θα επηρεαστεί από τη σχεδιαστική σπουδή Numero 9 που γνωρίσαμε 4 χρόνια πριν.