Street Demons

Αυτοκίνητα - μηχανές, Events,
Happenings, Lifestyle, Συνεντεύξεις, Φωτογραφήσεις, Μουσική και πολλά άλλα...

.  .

Cars

Darth Vader  -  Φυσικά και οι περισσότεροι γνωρίζετε τον δημοφιλη πανίσχυρο κακό του «πολέμου των άστρων». Με την χαρακτηριστική του στολή και την ακόμα πιο χαρακτηριστική του μάσκα. Αν λοιπόν αυτός είχε αυτοκίνητο, αυτό σίγουρα θα ήταν το Leon που βλέπετε...

 


Seat Leon, ένα αυτοκίνητο πραγματικά φανταστικό (εεμ, και εγώ σαν κάτοχος Leon δε θα μπορούσα να πω κι αλλιώς). Ένα μοντέλο αυτοκινήτου που έχουμε δει, αρκετές φορές, να έχει υποστεί βελτιώσεις διαφόρων τύπων και σταδίων. Το συγκεκριμένο, όμως, έχει μετατραπεί πλήρως, με όλη τη σημασία της λέξης. Τι εννοούμε; Πολύ απλά, ο... μαμίσιος κινητήρας υπέστει την δευτέρου σταδίου βελτίωση κατά REVO.
Τι σημαίνει αυτό;
Πολύ απλά 288 άλογα και 40,5 κιλά ροπής. Φυσικά όλα αυτά δεν έρχονται μόνο από το πρόγραμμα, αλλά και από άλλες επεμβάσεις. Ξεκινώντας την μηχανική εξερεύνηση του λιονταριού, βλέπουμε μια ελεύθερη εξάτμιση, για καλύτερη εκτονωση, προερχόμενη από την Jetex, και όπως λένε για τη Jetex, είναι πιο ελεύθερη και από... γυναίκα. Ακόμα έχουμε την τοποθέτηση ενός Ηρακλή (Hercules) για intercooler, μιας σκάστρας HKS και ενός φίλτρου Raid hp για καλύτερη και πλουσιότερη ανάσα. Ο συνδυασμός λοιπόν όλων των παραπάνω μας έδωσαν την ιπποδύναμη των 288 αλόγων.
Μμμμ, καθόλου...
..άσχημα με την ιπποδύναμη, αλλά αυτό το πράγμα στρίβει τώρα πια; Σταματάει; Η απάντηση ήρθε όταν οδηγήσαμε το λιοντάρι οι ίδιοι, για να διαπιστώσουμε πώς ανταποκρίνεται τώρα, με τα νέα δεδομένα. Καταρχήν στο τομέα του κρατήματος και μόνο το όνομα της KW και πιο συγκεκριμμένα των αναρτήσεων της, Variant II, νομίζω ότι τα λέει όλα. Τώρας φυσικά αν αυτές οι αναρτήσεις συνδυαστούν και με τα ελαστικά της Dunlop SP Sport, 225/40/18 για πίσω και 215/40/18 για εμπρός, το αμάξι πραγματικά «μπαίνει τρένο» στις στροφές με αρκετά χιλιόμετρα, και δεν σου προκαλεί καθόλου φόβο. Το αντίθετο μάλιστα, σου δίνει την εντύπωση ότι μπορείς να μπεις με ακόμα περισσότερα.
Για το σταμάτημα...
...τώρα, στο γενικότερο σύστημα φρένων έχουν τοποθετηθεί δαγκάνες και τακάκια από τη Brembo, καθώς και σωληνάκια υψηλής πίεσης. Το σταμάτημα ομαλό αλλά και ακαριαίο, χωρίς πολλά πολλά. Με το που «τσιμπάς» το φρένο, «τσακ» φρενάρει.
Αρκετά όμως για...
...τα μηχανικά του, καθώς το αυτοκίνητο αυτό έχει γίνει γνωστό και ξεχωρήζει για την απίστευτη εμφάνισή του. Μια εμφάνιση που την παρομοιάσαμε, σωστά κατά την αποψή μας Darth Vader. Το όλο body kit κοστλιζει πολλά ευρόπουλα, μιας και δεν είναι κάτι το απλό και για να τοποθετηθεί χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια από την Karounos Auto Revolution. Καταρχίην ξεκινώντας από μπροστά, όπου και βρίσκεται το πιο εντυπωσιακό μέρος του, βλέπουμε ένα προφυλακτήρα με ένα τεράστιο κεντρικό αεραγωγό και άλλους δυο μικρότερους δεξιά του και αριστερά του. Από τον κεντρικό αεραγωγό που μπορεί να καλύπτεται από σίτα, ξεπροβάλει το μεγαλοπρεπέστατο intercooler. Το καπό έχει και αυτό δυο λαμαρινένιους και όχι fake,αεραγωγούς ενώ μαζί και με τα φρυδάκια, συμπληρώνουν μια εικόνα που τρομάζει και τους πιο τολμηρούς.
Προχωρώντας σιγά-σιγά...
...στα πλαϊνά διακρίνουμε τα διακριτικά σπόϊλερ καθώς και τις πολυάκτινες 18άρες ΟΖ ζάντες, που μας οδηγούν προς το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Εκεί πάλι σε πιάνει νέο, πολιτισμικό σοκ, μιας και ο πίσω προφυλακτήρας ανταγωνίζεται σε ομορφιά τον εμπρός και σε φέρνει σε τέτοιο σημείο που δεν ξέρεις τελικά ποιά μεριά του αυτοκινήτου είναι ομορφότερη. Το όλο πίσω look συμπληρώνουν τα προτότυπα φανάρια, η αεροτομή αλλά και το εκπληκτικό ντεγκραντέ βάψιμο.
Στο εσωτερικό του Leon...
...με το που ανοίγουμε την πόρτα, αυτό που δεσπόζει και σου τραβάει αμέσως το μάτι, είναι τα δυο bucket καθίσματα, με τα προσκέφαλα της Simoni. γιατί πώς να το κάνουμε; Πρέπει να είμαστε σταθεροί εν ώρα δράσης, και με αυτό το αυτοκίνητο η δράση είναι πολύ, μα πάρα πολύ. Ακόμα, στην καμπίνα μπορούμε να δούμε τοποθετημένο, στην κολώνα του οδηγού, ένα μπαρόμετρο από την Raid hp και πεταλιέρες Simoni.
<p>Γενικά πρόκειται για ένα πανέμορφο αυτοκίνητο που εκτός της εμφάνισής του διαθέτει και δύναμη να κατατροπώσει όποιον βραθεί στο δρόμο του. Και όπως αναφέρεται και στο "Star Wars", Let the force be with you...

Copyright © 2022, Street Demons. All Rights Reserved.

Design by: DiabloDesign.eu